Dit is de realiteit

Dit is de realiteit

Dit is de realiteit

Terwijl bepaalde beurzen enorme stijgingen en nieuwe hoogtepunten maken valt de “wereld”  uit elkaar

Jan

Door Jan Vermeulen

CRISIS

De wereldwijde crisis rond de corona-pandemie heeft ook grote gevolgen voor de wereld van geld, economie en financiën.

Momenteel zijn er maar liefst 1.6 miljard banen in gevaar. Dit is bijna de helft van de 3.3 miljard van het effectief personeelsbestand op de hele wereld. En vergis u niet, het is niet overal hetzelfde!

Voor de meeste mensen betekent dit;

  • echt geen inkomen,
  • geen voedsel,
  • etc.

Binnen de meeste landen is er geen sociaal vangnet of veel beperkter dan bij ons. We staan voor een wereldwijde tragedie op grote schaal en de meeste mensen in de westerse wereld zijn er zich totaal niet van bewust!

Ook de meeste van onze leiders in de westerse wereld niet en die het wel weten of beseffen kunnen of durven het niet uit te spreken…

Inhoudsopgave:

DE HELFT VAN ALLE VOLWASSENEN IN DE UK WORDT BETAALD DOOR DE STAAT

We gebruiken in eerste instantie de cijfers van het Verenigd Koninkrijk, simpel omdat zij de berekeningen reeds hebben gemaakt en openbaar hebben gezet. Je begrijpt dat het voor de meeste andere westerse landen het er ongeveer hetzelfde uitziet. Op dit moment is het in de UK zo, dat er 23 miljoen volwassenen door de overheid betaald of onderhouden moeten worden. Dit is net de helft van alle volwassen inwoners daar.

Dit is een huiveringwekkend deel van de bevolking dat “gratis” geld krijgt omdat ze geen productieve bijdrage (kunnen) leveren. Jawel, de menselijke kant is natuurlijk en zeker ongelooflijk belangrijk en al deze lijdende mensen moeten worden geholpen. Want de meesten hebben hier natuurlijk zelf niet voor gekozen. Maar het probleem is gewoon dat dit niet houdbaar is en dat er gewoon GEEN GELD MEER IS. En dat men simpelweg van de helft “nog werkende bevolking” niet datgene kan “afnemen” voor die andere helft te betalen…

Dus wat nu gebeurt is, dat ze nieuw vers geld maken (fresh-money), geld dat gisteren niet bestond, om de boel voorlopig recht te houden. Als je iets van het monetair systeem en de economie begrijpt, dan snap je dat dit eigenlijk geld is dat uit het NIETS wordt gemaakt en dus eigenlijk geen waarde heeft. Dit nieuwe verse geld ontleend zijn waarde van het reeds bestaande geld in omloop, waar al het geld in zijn totaliteit straks minder waarde zal krijgen… (minder koopkracht – inflatie – hyperinflatie )

ECHTE WERKLOOSHEID VS 39%

Ook over de VS hebben we cijfers beschikbaar. Als we de VS nemen, wordt het BBP van het tweede kwartaal geraamd op -35%. Meer dan 20 miljoen extra mensen hebben hun baan verloren en zowel kleine als grote bedrijven schuiven één per één in een groot zwart gat. De meeste van deze 20 miljoen mensen hebben geen spaargeld en kunnen zonder overheidssteun géén maand overleven. Je kunt de werkelijke werkloosheidscijfers in de VS vinden bij ShadowStats, want ook de Amerikaanse overheid durft de volledige werkelijkheid momenteel niet vrijgeven. Het echte werkloosheidscijfers is momenteel 39%!!!!

Onze lezers zijn ook westerlingen, dus laat het allemaal goed doordringen en doe er iets mee, want deze cijfers zijn werkelijk hallucinant. Laat u niet in slaap wiegen door onze main stream media en onze westerse “experts”. Want bijna niemand werkt met de echte cijfers (media) en de personen die de echte cijfers wel kennen, durven en kunnen dit niet communiceren.

Besef dat we voor een wereldwijde neergang staan met dermate grote proporties dat het moeilijk wordt om te bevatten. Van de 20 miljoen mensen waarover we spraken zal het overgrote deel hun oude baan nooit meer terugkrijgen. Dat betekent echt voor heel veel mensen, GEEN inkomen meer, GEEN voedsel kopen, en op termijn GEEN huis meer om in te wonen. Veel mensen zullen reageren met “dit kan toch niet”…. Nee? Hoe dan?

Zal de overheid voor deze mensen zorgen? Kan de overheid voor deze mensen en hun uitgaven zorgen? Ja, nu even… door miljarden nieuw vers geld te maken, maar iedereen weet dat dit geen blijvend verhaal kan zijn! Wanneer geld op grote schaal en te lang wordt bijgemaakt degradeert de waarde ervan. Het wordt compleet waardeloos met hyperinflatie tot gevolg. Het uiteindelijke gevolg is dat de rest van de bevolking en bedrijven in hetzelfde schuitje verzeild raken.

ER IS GEEN OPLOSSING

Dit is wat alles zo triest maakt aan de huidige komende economische / financiële crisis – er is geen oplossing. En we weten en beseffen dat onze leiders nu corona aangrijpen of zullen aangrijpen als de reden voor deze catastrofe. Niets is minder waar, anders had men het zelfs nog opgelost gekregen. Corona was enkel de katalysator. De onderliggende problemen zijn er al lang. De Financiële Crisis in 2006-2009 werd tijdelijk opgefrist en opgesmukt met miljarden vers geld te “drukken”, maar werd nooit opgelost. De financiële crisis van toen zal enkel een kleine repetitie lijken straks, nu de wereld voor de onvermijdelijke ineenstorting staat van het financiële systeem.

CENTRALE BANKEN PANIKEERDEN REEDS IN DE HERFST VAN 2019

Dat er onderliggend in het monetair systeem iets serieus verrot was werd de wereld in de nazomer en het vroege najaar van 2019 glashelder.

De centrale banken maakten opnieuw de melding “WHATEVER IT TAKES”. Ze dienden toen al dagelijkse en wekelijkse repo’s van $ 100 miljoen en meer beschikbaar te stellen om het financieel systeem overeind te houden. Het totale systeem begon toen al af te brokkelen door de (te) zware last van de enorme schulden en derivaten.

In februari-maart van dit jaar, trof dan de meest vreselijke katalysator in de vorm van een pandemie op het slechtst mogelijke moment een enorm kwetsbare wereldeconomie. De wereldeconomie, vol met schulden en tekorten, zou zonder het Coronavirus ook zijn gecrasht, enkel misschien een jaar, maximum twee jaar later. Corona maakt het probleem zo mogelijk nog groter dan we voordien verwachtten en zal nu de economische ineenstorting veel sneller doen plaatsvinden.


Wat momenteel alle centrale banken over de hele wereld doen, maakt echt geen jota verschil uit als het gaat om het redden van de wereldeconomie, vergis je niet. Je kunt een schuldenprobleem NIET en NOOIT oplossen met nog meer schulden te maken!! De bankiers zijn er al enige tijd in geslaagd de wereld voor de gek te houden door voor te houden dat het creëren van extra geld uit het niets, rijkdom of welvaart kan creëren. Maar de wereld zal nu snel beseffen dat dit niet kan ( voor de zoveelste keer in de geschiedenis ). De wereldschuld is sinds de start van de laatste crisis meer dan verdubbeld. Het was $ 125.000 miljard in 2006 en nu is de wereldwijde schuld meer dan $ 270.000 miljard. Met de huidige gelddruk zal dat cijfer binnenkort meer dan $ 300.000 miljard bedragen en later met $ 100.000 den miljarden toenemen.

IRRATIONEEL

Voor mij persoonlijk is het volkomen onbegrijpelijk dat particuliere beleggers, vaak zelfs geadviseerd door commerciële bankiers of “financiële experts’ op de aandelenmarkten al 7 weken proberen, of denken, de dip te kopen terwijl de wereld om hen heen instort en het licht stilletjes overal uitgaat…..Ze lijken zich totaal niet bewust van de wereldeconomie, de stand van zaken en de fragiliteit van het huidige financiële systeem.

Voor mij is dat een soort wereldvreemdheid dat ze hebben en ze verliezen het gevoel met de realiteit. Ik vermoed dat ze niet beseffen dat de liquiditeiten die nu overal verschaft worden eigenlijk waardeloos geld is op termijn en dat ze denken dat dit injecteren van liquiditeit boven alles staat of zal staan en totaal los staat van wat er in de echte wereld gebeurt.

Zulke investeerders geloven dat er maar één belangrijke sector in de economie is en één belangrijk ding : financiën en gelddrukken. Hoe slechter de economie draait, hoe meer geld er wordt gedrukt en de aandelenbeursbeleggers zijn er dol op en de beurzen zullen stijgen. Dat moet zo ongeveer hun overtuiging zijn.

Dit is de reden waarom de Nasdaq pas nog een nieuw hoogtepunt voor het jaar heeft bereikt. Dit is gewoon onwerkelijk. De wereldeconomie is totaal verlamd, maar wat maakt het uit als je geldprinters hebt die zomaar biljoenen kunnen creëren uit het niets…..denken ze voorlopig…..!!

Wie geeft er nog iets om of bedrijven nu wel of geen winst maken? Centrale banken maken toch al het geld bij dat de wereld nodig heeft. Op dit moment lijkt iedereen te denken dat je om geld te verdienen op de beurs geen bedrijven of goederen meer nodig hebt. Het enige wat ze denken nodig te hebben is een vriendelijke centrale bankier die blijft printen.

YOU CAN’T AVOID THE FINAL COLLAPSE

Ik heb slecht nieuws voor deze investeerders. “ER BESTAAT GEEN MANIER OM EEN DEFINITIEVE INSTORTING VAN EEN SYSTEEM TE VOORKOMEN DAT IS ONTSTAAN DOOR EEN GEVOLG VAN TE VERREGAANDE KREDIETEXPANSIE”.

“There is no means of avoiding the final collapse of a boom brought about by credit expansion. The alternative is only whether the crisis should come sooner as the result of voluntary abandonment of further credit expansion, or later as a final and total catastrophe of the currency system involved”.

Dit zei de wijze Oostenrijkse econoom von Mises.

Centrale banken en overheden creëren nu exuberante bedragen aan extra nieuw vers geld, wat zeer duidelijk maakt dat we geen vrijwillige stopzetting van de kredietexpansie zullen zien.

In plaats daarvan bevindt de wereld zich nu in de allerlaatste fase van de kredietexpansie en het huidige financiële systeem, wat onvermijdelijk zal leiden tot een hyperinflatie en ’totale catastrofe voor het huidige valutasysteem’. ( Eerst nog een periode van deflatie! )
Dit is helaas volkomen onvermijdelijk, of je het nu wilt geloven of niet.

Dus wat zal de komende weken en maanden het effect op de markten zijn?:

MARKTEN

Aan de irrationele uitbundigheid van de aandelen en beurzen komt binnenkort een einde. Het kan volgende week eindigen of nog een paar weken of maanden duren. Maar wanneer het komt, zal het een schok zijn voor de beleggers die erin zitten. We spreken over dalingen op termijn tussen 80% en 95%….. Gelooft u het niet? U mag me binnen 5 jaar ongelijk komen geven!

GOUD

Laten we eens kijken naar de Dow / Gold-ratio die in 1999 op 45 kwam en nu 13,7 is. Deze ratio is sinds 2011 gestegen, maar heeft nu de neerwaartse trend hervat. Deze correctie lijkt sterk op de correctie in de jaren 70. Zie de rode pijlen hieronder in de grafiek.

Dow-goldratio

Wat deze 200-jaargrafiek zo fascinerend maakt zijn de bewegingen. Sinds de oprichting van de Fed in 1913 en het stopzetten van de goudstandaard door de meeste landen (1971), vertoont de grafiek grote schommelingen en zijn de boven- en onderkant veel overdrevener dan vóór 1913.

Dit wordt veroorzaakt door de constante inmenging van centrale banken en hun manipulatie van de markten. Er zijn vandaag geen echte markten meer. Prijzen worden bepaald in een casino dat nog weinig lijkt op de realiteit. De kredietexpansie en nepgeld hebben in nagenoeg alle instrumenten of assets tot nepprijzen geleid. Als je dat niet gelooft, wacht dan gewoon af wat er vervolgens in de markten zal gaan gebeuren.

Zoals de Dow / Gold-grafiek hierboven laat zien, is het volgende doel in de verhouding waarschijnlijk 0,5: 1 of lager. In 1980 was het 1: 1 (Dow 850 en Gold $ 850). De trendlijn staat nu op 0,5, wat betekent dat de Dow de komende jaren waarschijnlijk met ten minste 96% zal dalen ten opzichte van goud. Naar mijn mening zou het zelfs kunnen doorschieten en een stuk lager kunnen gaan. Maar zelfs als de Dow slechts zou dalen tot 10.000, bij een Dow / Gold-ratio van 0,5, zou dat een goudprijs van $ 20.000 betekenen (vandaag $ 1725 ), wat volgens mij zeer waarschijnlijk is, zelfs zonder hoge inflatie!!!!

ZILVER

Nog interessanter is de Dow / Silver-verhouding. De goud / zilver-ratio is nu meer dan 100, maar zal de komende jaren waarschijnlijk naar het langetermijngemiddelde van 15 terugkeren.

Als we dan kijken naar de Dow / Silver-ratio, laat dit zien hoe traditionele investeringen volledig zullen instorten ten opzichte van harde activa en vooral tegen zilver, dat dramatisch ondergewaardeerd is momenteel.

De onderstaande grafiek laat zien wat een grote beweging we waarschijnlijk zullen zien. Deze verhouding is nu op 1573:1. In 1980 was deze op 17: 1. Als het op de lange termijn trendlijn valt, kan het 6 worden. Dat is een daling van 99,6% van de Dow vs Silver in de komende jaren. Dat is zowel spectaculair als verwoestend, afhankelijk van welke kant je kiest. Ik zeg al jaren, of de aanstaande crisis nu goed nieuws voor je zal zijn of heel slecht nieuws, hangt puur af van welke keuzes je vandaag maakt.

Zilver presteert de komende jaren dus waarschijnlijk beter dan de meeste investeringen en zal leiden tot enorme winsten. Maar we moeten niet vergeten dat zilver ongelooflijk volatiel kan zijn. We raden onze investeerders aan om 20-25% zilver en 75-80% goud vast te houden om ’s nachts goed te kunnen (blijven) slapen.

Laten we zeggen dat de Dow de komende jaren afneemt tot 10.000. Met een Dow / Silver-ratio van 6 zou dat een zilverprijs van $ 1.666 betekenen ( vandaag $ 17,50 ). Enorm? ja! Onmogelijk? Zeker niet!

De verhouding goud / zilver is gedaald van 126 medio maart tot 110 vandaag. Zilver gaat nu iets sneller omhoog dan goud en dat is wat we willen zien wanneer de opwaartse trend in de metalen zich hervat. Dat zijn de tekenen van een nieuwe bull run.

Wij verwachten dat we opnieuw een grote stap omhoog zullen zetten in goud en zilver. Maar zoals wij investeerders altijd blijven waarschuwen, JE KOOPT GEEN GOUD EN ZILVER OM WINSTEN AF TE METEN IN WAARDELOOS PAPIERGELD, MAAR OM JE FINANCIËLE TOEKOMST VEILIG TE STELLEN. En natuurlijk te overleven op middellange en lange termijn. Bescherm je vermogen tegen een instortend financieel systeem!

This is The End, my beautiful friend.

Mike Maloney

DE ROL VAN DE CENTRALE BANKEN

Hiermee bedoelt hij, dat de rol van centrale banken op dit moment zo goed als helemaal uitgespeeld is als regulator van het economische en/of financiële systeem. De knoppen waarmee ze normaal kunnen draaien, zijn nu helemaal één kant uitgedraaid. Daarmee samenhangend wil dit ook zeggen, dat we nu aan het einde zitten van het huidige monetaire systeem zoals we dat vandaag kennen.

De inhoud is vrij technisch, maar ik adviseer je om toch zoveel mogelijk hiervan te proberen te begrijpen…

Want we hebben al eens gezegd dat we eerst naar een gedeeltelijke deflatie zullen gaan om daarna over te schakelen naar een hyperinflatie, naar het einde van dit monetair systeem toe. Wanneer je de inhoud van de video leert begrijpen, snap je ook waarom dit eraan komt.

Met gedeeltelijke deflatie bedoelen we, dat bepaalde goederen en diensten zeer sterk in waarde zullen dalen en andere zeer sterk in waarde zullen stijgen. Maar gemiddeld zal dus alles samengeteld eerst deflateren, om daarna enorm te inflateren.

In ieder geval is het belangrijk wanneer je deze crisis wilt overleven dat je deze 2 elementen begrijpt en weet wat ze inhouden;
Om ook te weten hoe je jezelf er tegen kan beschermen;
en nog beter, je er je voordeel mee kunt doen…

Leer een stukje van deze monetaire geschiedenis, niet alleen om te weten wat je moet doen, maar ook waarom je iets doet..

Delen mag.. Doe er een ander ook plezier mee!

download nu het e-book: "Meer voor ons Geld! "

Dit heb ik altijd al willen weten! Een e-book over de geschiedenis van het geld, van het ontstaan van de FED in 1913 tot de Bazelakkoorden. De crisis van 2008 en waar staan we nu? Een e-book vol wetenswaardigheden, verwijzingen uitgelegd in 86 bladzijdes. Dit heb je altijd al graag willen weten! "Meer voor ons Geld!"

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis vanaf nu geen berichten meer van ons. Je kunt altijd weer stoppen en het verplicht je tot niets.

5/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.