Beleggen

makkelijk-geld-beleggen-2winadvies

Geld verdienen met beleggen. Hoe makkelijk kun je dat doen?

Wil je geld verdienen met beleggen? Dankzij de moderne beschikbare communicatiemiddelen kan iedereen overal ter wereld geld beleggen. Maar hoe kan je nu eigenlijk beginnen met het verdienen van veel geld door te beleggen? Wat is de beste manier om veel geld te verdienen? En op welke risico’s moet je letten? Wil je in de toekomst zelf bepalen wat je doet met je tijd? Wil je volledig financieel onafhankelijk worden?  Zomaar een aantal vragen, waar 2WinAdvies een antwoord op gaat geven.

Table of Contents

Dan kan beleggen een goede optie zijn!

Het mooie is dat je om te beginnen met beleggen geen geld hoeft in te zetten! Je kunt de mogelijkheden namelijk geheel gratis uitproberen met een demo. Op die manier ontdek je zonder direct zelf risico te lopen of je geld kunt verdienen door te beleggen. Gebruik de onderstaande knop om de verschillende demo’s met elkaar te vergelijken:

#Stap 1: om makkelijk geld te verdienen met beleggen

De eerste stap om geld te verdienen met beleggen is het opstellen van een plan. Hiervoor moet je jezelf in ieder geval enkele belangrijke vragen stellen:

  • Met hoeveel geld kan je momenteel beleggen?
  • Hoeveel geld kan je elke maand extra investeren?
  • Wat voor risico’s ben je bereid om te nemen?
  • Hoeveel tijd heb je om te beleggen?

En ja je kan meer geld verdienen met beleggen wanneer je met meer geld kunt beleggen, bereid bent om meer risico’s te nemen en wanneer je langer de tijd hebt! Bedenk wel dat dan tegelijkertijd de kans om (veel) geld te verliezen ook toe neemt wanneer je meer risico’s neemt.

" Elk nadeel heb zijn voordeel! "
Johan Cruijff
voetballer

Hoe verdien je het makkelijkste (veel) geld met beleggen?

* Begin, wacht niet te lang
* Lange horizon, wees geduldig
* Blijf positief en deal met je emoties
* Denk anticyclisch, stap in wanneer iedereen er uit stapt!
* Blijf leren van.....
* Geluk hoort erbij

Begin en wacht niet te lang!

Het bekende gezegde “uitstel is afstel” geld zeker voor beleggen. Wanneer je makkelijk geld wilt verdienen met beleggen, is het verstandig om vandaag nog te beginnen. Dit komt onder andere door de kracht van samengestelde rente en door de bewegelijkheid (volatiliteit) van de markt.

Wanneer je investeert dan groeit je vermogen op de lange termijn, althans dat zou het moeten zijn! Het geld wat je met je beleggingen verdient, kan je vervolgens weer opnieuw beleggen. Ook over dit opnieuw belegde geld ontvang je weer rendement waardoor je vermogen exponentieel kan groeien.

Wanneer je veel geld wilt verdienen met beleggen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten.

Lange horizon, wees geduldig!

Wanneer je makkelijk geld wilt verdienen met beleggen, dan moet je geduldig zijn. Veel beleggers gaan de mist in doordat ze te hebberig zijn en snel resultaat willen hebben. Ze investeren in een mooi setje aandelen en verkopen ze nadat ze een klein bedrag verdiend hebben. Of de koers keldert en uit paniek verkopen ze de aandelen. Ik gebruik het woord aandelen, maar kan natuurlijk van alles zijn, bijv. obligaties, opties, goud, zilver etc.

Wanneer je echt makkelijk veel geld wilt verdienen met beleggen, dan heb je veel tijd nodig. Hanteer daarom een lange beleggingshorizon en wijk niet zomaar van je plan af. Op die manier vergroot je de kans op het behalen van een mooi rendement!

Blijf positief en deal met je emoties!

Wanneer je makkelijk geld wilt verdienen met beleggen, moet je zoveel mogelijk tegen je emoties vechten en er mee dealen. Mensen gaan pijn zoveel mogelijk uit de weg. Het is altijd vervelend om geld te verliezen en het is ook altijd vervelend om opgebouwde winsten te verliezen. Daarom hebben de meeste beleggers de neiging om verliezende beleggingen open te houden en winstgevende beleggingen juist snel af te kappen.

Je kan dit soort incidenten tegengaan door een plan op te stellen. Stel duidelijke regels voor jezelf op en wijk niet van deze regels af. Op die manier voorkom je dat je een flink bedrag verliest.

TIP: sommige beleggers gebruiken de regel als de koers van bijvoorbeeld een aandeel sterk daalt, je de aandelen niet moet verkopen, maar juist bij moet kopen. Hiermee verlaag je in feite je oorspronkelijke aankoopprijs, en verhoog je de kans om geld te verdienen. 

Denk anticyclisch, stap in wanneer iedereen er uit stapt!

Zelf beleg ik juist veel geld tijdens een crisis. Tijdens de coronacrisis daalden de aandeelkoersen bijvoorbeeld tientallen procenten. Veel beleggers stappen dan uit omdat ze de koersen tientallen procenten zagen dalen. Zelf ga ik dan juist op zoek naar mooie beleggingen: na regen komt ook zonneschijn.

Wanneer de koersen juist enorm stijgen en bijna iedereen schreeuwt dat je wel gek moet zijn om niet te beleggen moet je oppassen. Euforie komt vaak voor de crash!

Blijf leren van....!

Zelfs een geweldige belegger als Warren Buffett leert nog dagelijks bij. De belegger die het meeste geld verdient, is dan ook de belegger die het minst eigenwijs is. Je gaat fouten maken: door je beleggingen regelmatig te evalueren leer je wat je fout hebt gedaan en kan je de resultaten die je neerzet verbeteren.

Geluk hoort erbij!

Het is belangrijk om te onthouden dat geluk ook een belangrijke rol speelt wanneer je makkelijk gaat beleggen. Het is een feit dat economische crisissen regelmatig plaatsvinden. Een zwarte zwaan zoals de kredietcrisis of de coronapandemie zie je simpelweg niet aankomen. Wanneer je net op het verkeerde moment instapt kan je geld verliezen.

Het is daarom extra belangrijk om je risico’s goed te spreiden en om te beleggen volgens een plan. Op die manier vergroot je de kans dat je ook op de lange termijn geld blijft verdienen met je beleggingen. Een korte, snelle winst gevolgd door verliezen is immers slechter dan een flink verlies gevolgd door stabiele winsten.

Acief handelen of speculeren

De snelste manier om geld te verdienen (en verliezen) met beleggen is door actief te speculeren. Je kunt dan een hefboom inzetten waardoor zowel je potentiële winst als je potentiële verlies fors toenemen. Met een hefboom van 1:5 leidt een koerswinst van 10% bijvoorbeeld al tot een winst van 50%. Tegelijkertijd kan je vermogen met eenzelfde daling dan ook direct 50% dalen. Actief handelen is dus niet geschikt voor mensen die risico’s uit de weg gaan. Het is wel de enige manier om direct op de korte termijn veel te verdienen met beleggen.

Let wel op: zo’n 80% van de beleggers die actief handelt verliest geld. Het is dus zeker niet aan te raden voor de meerderheid van de beleggers.

Verhouding tussen rendement en risico

Het is ten eerste belangrijk om te kijken naar de verhouding tussen het rendement en risico. Wanneer je voor iedere winnende belegging die je doet een verliezende doet, dan moet je ervoor zorgen dat je meer verdient bij een winnende belegging dan dat je verliest bij een verliezende.

Goede traders proberen hun rendement: risico verhouding zoveel mogelijk te optimaliseren. Ze openen alleen beleggingen die een klein potentieel verlies met zich meebrengen en een relatief gezien grotere kans op winst met zich meebrengen. Op die manier vergroot je de kans dat je veel geld kunt verdienen met beleggen.

Op basis hiervan kan je op een gegeven moment de trading expectancy vaststellen. Dit is het bedrag dat je gemiddeld genomen aan een belegging verdiend.