Het is van cruciaal belang om vast te stellen wie verantwoordelijk is voor de bedrijfscontinuïteit. Het kan één persoon zijn in het geval van een klein bedrijf, of het kan een heel team zijn in het geval van een grotere organisatie. Software voor bedrijfscontinuïteitsbeheer is een ander alternatief. Software, zowel on-premises als in de cloud, helpt bij het uitvoeren van BIA’s, het maken en bijwerken van plannen en het identificeren van risicogebieden.
Bedrijfscontinuïteit is een levende, ademende activiteit. Het BC-plan van een bedrijf mag daarom niet op de plank blijven liggen. De inhoud van de organisatie moet aan zoveel mogelijk mensen worden gecommuniceerd. Het implementeren van bedrijfscontinuïteit is niet alleen voor tijden van crisis; het bedrijf moet trainingsoefeningen houden zodat het personeel weet wat te doen in geval van echte verstoring.
Het belang van BC-testen is enorm. Het is moeilijk te bepalen of een plan zal slagen als het niet is getest. Een bedrijfscontinuïteitstest kan zo basaal zijn als een oefening op tafel waarin medewerkers bespreken wat er zou gebeuren in geval van nood. Een volledige noodsimulatie maakt deel uit van het strengere testen van de bedrijfscontinuïteitsstrategie. Om een crisis beter te simuleren, kan een bedrijf de test vooraf organiseren of in een opwelling doen.
Wanneer een organisatie een test voltooit, moet ze de resultaten onderzoeken en het plan zo nodig herzien. Sommige delen van de strategie zullen naar verwachting goed werken, maar andere activiteiten moeten mogelijk worden aangepast. Een regelmatig testschema is nuttig, vooral als de activiteiten en het personeel van het bedrijf vaak veranderen. Uitgebreide bedrijfscontinuïteit wordt regelmatig getest, beoordeeld en bijgewerkt.